Solsegel för ditt hem

När man bor i villa och har till exempel en altan, behövs ofta någon form av skydd mot solen under heta sommardagar. Man vill kunna njuta av att vara ute i värmen, men det är relativt svårt att njuta fullt ut av exempelvis en fikastund, när alla smälter bort i värmen, och man inte kan ha ögonen öppna på grund av solens starka strålar.

En bra lösning på problemet kan vara någon form av markiser eller parasoller, men vill man ha en större och mer beständig lösning är troligen ett solsegel det allra smartaste. Ett solsegel är namnet på ett stort stycke tyg som spänns upp över altanen eller annan uteplats och det täcker en stor yta, till skillnad från små solparasoll. Under solseglet får alla lä och skydd mot solen.

Material i solsegel.

Solsegel är inte som vanliga segel på båtar, utan ett solsegel för en uteplats ska fånga upp vinden utan att bli uppblåst som på en segelbåt. De är tillverkade i olika plastmaterial för att stå emot regn, de ger skydd mot UV-strålar och givetvis skuggar de bra. Det allra bästa med ett solsegel är att det är stort så det kan täcka en stor yta. De finns även i olika former så det går att hitta något för varje plats. Fyrkantigt, trekantigt eller någon annan form väljer du. Materialet ska vara hårt spänt för att hålla länge och därför sys en vajer in som gör att seglet spänns ut ordentligt.

Vid kontakt med företaget får ni hjälp med att hitta rätt storlek och modell för den plats där du behöver seglet. De erbjuder solsegel för uteplatser, vid garaget, över en pool osv.